Sport

Som jag tidigare har nämnt gick jag idrottsgymnasiet med inriktning fotboll. Det innebar att vi hade teori halva dagen och fotboll resten av skoldagen. Då detta var den aktivering vi fick i skolan hade jag inga andra sporter som jag utövade på min fritid. Däremot har jag varit intresserad av andra typer av sporter och nedan kommer jag lista dessa och berätta lite mer.

Basket

Denna sport har känts mer som att den skulle passa mig än vad fotboll gjorde. Jag är lite längre än många tjejer vilket gör att jag skulle ha lättare att spela denna sport då det krävs att man är lång för detta.

Hockey

Då jag kommer från en kommun i norra Sverige där det ofta är snö missar jag inte en chans att få ta på mig skidskorna och åka ut på isen. Tyvärr finns det inget flicklag i hockey i min kommun och närmaste herrlag finns 1 mil bort. Detta är också anledningen till att jag inte har provat på att spela riktig hockey. Jag har däremot grannar som äger klubbor hjälmar och annan utrustning. Vi spelar lite hockey på isen i närheten när tillfälle ges.

Tennis

Denna sport är en sport som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Jag missar aldrig en tennismatch på tv och har köpt egen tennisutrustning. Kommunen har en lokal tennisbana där träningskurser ges på sommaren och hösten innan snön har fallit. Tidigare har detta varit för dyrt för mig att ta kurser och lära mig. Tiden har heller inte räckt till och jag har inte känt att jag har haft ork till detta utöver fotbollen. Nu räknar jag med att kunna återuppta denna sport när jag inte går i skolan mer.

Innebandy

Denna sport påminner om hockey fast man spelar den inomhus. Detta är en sport jag har velat prova på men tiden har inte funnits. Nu när tiden finns hoppas jag kunna prova på sporten igen.