Mina riktiga favoriter

Åh, det finns så mycket i livet man skulle kunna kalla för en favorit. Favorittröjan, favvofilmen eller bästa godiset. Ja, allt kan man egentligen kategorisera om man vill, och det vill jag!

Jag har skrivit om böcker jag gillar och där fick jag inte plats med så många så jag vill nämna en till bok som är en favorit och som tillhör fantasygenren, precis som Harry Potterserien. Det här är egentligen också en serie, inte bara en bok. Jag pratar om Ursula K Leguins fantastiska böcker om Övärlden. Det är en trilogi och ganska gammal. Den första boken skrevs redan 1968! Väldigt långt innan jag själv föddes. Del ett heter trollkarlen från Övärlden, del 2 Gravkamrarna i Atuan och den sista heter Den yttersta stranden. Böckerna är riktigt spännande men de handlar också mycket om psykologi och hur huvudpersonen utvecklas som person.

Flera år senare skrev Le Guin även en fjärde del, Tehanu och den berättar om hur saker gick senare. Det här ställer till det lite i min hjärna: ska man säga att det är en trilogi + en bok eller ska man säga att serien består av fyra böcker? Kanske kan man kalla den för en spin off?

Nåja, böcker är som sagt en stor del av mitt liv, men inte hela livet. Jag är också intresserad av mindfullness, faktiskt. När man idrottat så mycket som jag gjort så behöver man också träna på att slappna av och varva ner. Idag finns otroligt mycket information om mindfullness, bland annat finns det massor av olika appar som man kan ladda ner smidigt i mobilen och sen följer man bara instruktionerna. Därför har jag arbetat upp en vana att köra några korta mindfullnessövningar ett par gånger i veckan. Inget märkvärdigt, det handlar egentligen bara om att kunna slappna av, att tömma hjärnan och bara fokusera på övningen!