Intressen

Tidigare har jag nämnt hur min vardag ser ut och vilka sporter jag är intresserad av. I detta inlägg kommer ni få veta vilka mina andra intressen är förutom böcker. Jag är väldigt intresserad av konst och att måla. Om tiden tillåter kan det hända att jag tar fram en målarduk och målar en tavla. Ibland går jag även på konstutställningar för att få inspiration och även se andra människors verk.

En annan sak som jag också är intresserad utav är musik och jag har lyckats lära mig många olika instrument på egen hand. I dag finns det många olika instruktionsvideor på Youtube som visar hur man ska spela och då kan man lära sig enbart med hjälp av det. De instrument jag har lärt mig spela med hjälp av detta är bland annat gitarr, bas, och piano. Med extra hjälp utöver Youtube-videorna har jag lyckats lära mig fiol och cello också.

Jag har stort intresse av hundar och då min hund är en border collie gör detta att jag kan hålla på med olika grenar inom just brukshundsklubben. Vi tränar olika grenar varje dag på kurserna och kan ibland vara med i någon tävling på helgerna. Dessa hundkurser innehåller lydnadsklasser där hunden får lära sig lydnad och samarbete med sin ägare. Det innehåller även en ny gren som kallas för nose work. Där hunden lär sig olika lukter som den ska hitta i olika miljöer. Är hunden tillräckligt bra kanske den kan arbeta för polisen som spårhund en dag. Agility är en gren där hunden ska ta sig igenom en hinderbana och den hunden som vinner ska ha hittat utan misstag och ha kommit igenom banan på snabbast tid.

Min hund har vunnit en del priser och för vallningshundar finns det vallningsprover och tävlingar även i detta. I framtiden kommer vi försöka oss på även denna gren.