Helger

Hej allihopa!

Hoppas ni haft en riktigt grym helg. Jag hade en riktigt härlig sådan då jag besökte ett härligt spa med några vänner i Göteborg. Vi var några stycken som köpte ett spapaket för några veckor sedan och beslöt oss för att fira min födelsedag något tidigare. Så vi begav oss på fredag efter jobbet till Göteborg och tog in på hotellet. Det är ett sånt där hotell som har spa, restauranger med mera så man kan njuta hela helgen. Med andra ord så firades min födelsedag något tidigare i år, men på allra bästa sätt.

Men det här inlägget skulle egentligen inte handla om min helg, utan helger generellt sätt. För när vi befann oss där på spat så fick jag några tankeställare som jag grott på under dagen. Hur många av oss lever och jobbar inte för helgen? Vi knegar och kämpar för att nå fredagen och på söndagen så får alla (eller iallafall många) lite ångest inför måndagen. Hur kul är egentligen det och hur kommer det sig att vi lever för helgerna istället för under hela veckorna? Egentligen så bör livet vara händelserikt alla dagar i veckan, men av någon anledning så blir det inte så.

Men vad skulle hända om vi försökte få in lite mer av helgkänslan även i vardagen? Det kanske innebär att kanske boka in en massage nån gång i veckan, avnjuta ett glas vin med vännerna på en tisdag…helt enkelt boka in sådant som man tycker om att göra på helgerna under vardagarna istället. På så sätt tror jag att man i större utsträckning kommer njuta alla dagar i veckan och inte bara på helgerna. Helger handlar självklart om att kunna slappna av från veckan som gått, och det skall man definitivt göra, men det gäller också att inkorporera mer helg i vardagen.

Vad tror ni?