Gamla tv-serier

Trots att min dag är fylld av böcker, musik, att måla och att träna så har man ibland tid för annat också. Jag är (och det är det inte många som vet) en riktig entusiast för vissa lite äldre tv-serier!

Ingen har väl missat serien Friends eller Vänner som den heter på svenska. Den börjar ju bli rätt så gammal nu men den är faktiskt lika rolig att se nu som när jag var yngre. Jag var bara ett barn när jag såg de första avsnitten och då kanske man inte förstod alla skämt men för inte alls längesen såg jag hela serien igen! Faktum är att jag blev så sugen på att se att jag slog till och köpte hela boxen med alla 10 säsongerna. Serien gick mellan 1994-2004.

Åh, att ligga i sängen och bara se avsnitt efter avsnitt någon dag när man är lite krassig, det är bara perfekt! Eftersom det är en komediserie blir man riktigt glad av att se den. De sex olika karaktärerna bidrar förstås på olika sätt i serien men jag tror att Joey nog är min favorit. Han är så godhjärtat men oh so stupid, liksom. Han är den som alltid säger de oväntade sakerna, agerar oväntat. Lite som ett barn och när jag tänker efter, kanske han påminner lite om Mr Bean också, just i hur han gör eller säger så oväntade saker för en vuxen.

Eftersom serien hunnit få några år på nacken är det också roligt att man har kunnat se skådespelarna i andra roller efter att serien tog slut. När jag nu tittar igen tänker jag på vilka filmer jag sett dem i och på något sätt berikar det när man ser serien på nytt. Man får nya glasögon kan man säga. Jag tror att Jennifer Aniston kanske är den som blivit mest känd men jag har verkligen en svaghet för Joey – eller Matt LeBlanc som han heter på riktigt.