Bra böcker

I denna artikel kommer jag lista några av de böckerna som jag har läst genom åren. Kanske kommer du att hitta just din favorit i samlingen. Vad som gör en bok till just en bra bok är att den är skriven på ett sätt som alla förstår och att den gör att man kan skapa sig en bild av historien.

Trots att det är en bokserie och inte bara en bok är det värt att nämna och jag pratar naturligtvis om Harry Potter-böckerna. Det finns idag sju böcker i serien och några böcker i serien Fantastiska vidunder och var man hittar dem som är en slags fortsättning. Som många vet vid det här laget är Harry Potter-böckerna skrivna utav författaren JK Rowling. Det de kanske inte vet är att hon skrev dessa böcker på sina tågresor mellan olika platser.

Det kan inte ha undgått någon att Harry Potter böckerna handlar om Harry själv som blir föräldralös. Han vet inte om att han är trollkarl utan får veta detta senare i sitt liv. Han blir kallad till Hogwarts som är en skola för just magiker. Böckerna handlar om hans tid på skolan tillsammans med sina vänner och fiender. Alla vet vem Harry Potter är även om han inte vet vem de är. Varje bok handlar om något nytt äventyr som Harry, Ron och Hermione utsätts för.

Nästa bok är Matilda som finns på många olika språk. Boken är skriven av Roald Dahl som även har skrivit boken om Kalle och chokladfabriken. “Matilda” handlar om huvudpersonen Matilda som gillar att läsa. Redan när hon är 4 år gammal lär hon sig att läsa och går till biblioteket för att låna böcker. Hon får börja på en privatskola där en lärare berömmer och lovordar Matildas otroliga kunskap för sin ålder. Boken är en klassiker och rekommenderas verkligen att läsas. Då den är skriven för barn är den heller inte särskilt svårläst.