Bloggen Cultura

Böcker har funnits i vår vardag i flera århundraden. Sedan tryckpressen kom på 1700-talet gav det upphov till att fler böcker kunde tryckas och säljas. Det gör att vi har väldigt många böcker att välja på. Personligen tycker jag om att läsa böcker som handlar om science fiction och de så kallade påhittade berättelserna. De kan till exempel vara Harry Potter, sagan om ringen och Game of thrones-böckerna.

Böcker och hobby i vardagen

En hobby som jag har är att skriva egna fantasynoveller som jag publicerar på nätet. Dessa kan andra människor läsa på internet. Ibland väljer jag att köpa böcker och ibland väljer jag att besöka några av de bibliotek som finns runt om där jag bor. Biblioteken är en plats dit du som vill läsa går. Det är öppet för alla och du får lov och komma dit för att sätta dig och läsa böckerna på plats om du inte vill låna hem dem.

Att läsa är viktigt att kunna för framtiden och på senare år har det kommit fram ljudböcker som är till för dem som faktiskt har dyslexi, som gör att du får svårt att läsa. Detta kan vara bra för vissa men det är också en valmöjlighet som gör att andra människor som inte har samma svårigheter, ändå väljer att lyssna på böckerna. Det kan bidra till att du läser färre fysiska böcker och det är inte bra eftersom du behöver öva upp ditt läsande.

Läsa är något du gör varje dag, vare sig det handlar om böcker, tidningar, sociala medier eller liknande. Om du inte kan läsa särskilt bra kommer det göra att du får problem i vardagen. Därför rekommenderar jag att läsa minst en bok i veckan eller en tidning om dagen. Det gör inget om det är serietidningar, bara du håller uppe ditt läsande.