Aktiviteter

Ni har tidigare kunnat läsa om hur jag aktiverat mig i skolan och vilka sporter jag tycker mest om. Nu kommer jag berätta lite om hur jag aktiverar mig hemma både för knoppen och kroppen.

Knoppen (Hjärnan)

Ni vet redan om att jag älskar att läsa böcker och även om det kanske verkar som att det enda jag gör är att läsa är det inte hela sanningen. Jag läser ungefär en bok om dagen och utöver läsandet gör jag även mycket korsord och annan hjärngympa för att hålla igång hjärnan. Jag håller även på med kluriga pussel och rubriks kub och sådana saker.

Även om många pensionärer rekommenderas att göra korsord för att hålla hjärnan igång, kan yngre personer också göra detta. Att hålla igång hjärnan medan man är ung gör att man kan motverka demens och andra sjukdomar som kan komma senare i livet. Minnet förstärks även och det är inte fel att förbättra dessa. Ju tidigare desto bättre.

Kroppen

Då jag har en hund som kräver mycket motion är jag mycket ute och går med honom och försöker aktivera honom så gott som det går. Det finns hundaktiviteter där både hunden och ägaren får springa en del. Bland annat Agility. Vi har även ett gym i vårt hus som jag försöker att använda så ofta jag kan för att aktivera kroppen. Nu har jag mer tid sedan skolan tog slut också. Att gå ut och gå med din hund är en bra aktivering inte bara för kroppen utan även knoppen då man tar in många intryck från naturen.

Det är olika för alla människor men personligen tycker jag om att motionera med min hund och att träna på gym för att hålla igång kroppen. Sedan skulle jag gärna, som jag har berättat tidigare, börja på någon sport som hockey eller tennis.